Aldente

ICORN

ICORN – International Cities of Refuge Network er et internasjonalt fribynettverk som tilbyr forfulgte forfattere, journalister og kunstnere et fristed hvor de kan uttrykke seg fritt. ICORN formidler forfattere til fribyene, og bidrar til kommunikasjon mellom fribyene og forfatterne som til enhver tid er en del av nettverket. Aldente har samarbeidet med ICORN siden 2016.

Stavanger Optikk

Stavanger Optikk er en selvstendig, familiedrevet optiker og brilleforhandler med to filialer, en i Stavanger sentrum og en på Jørpeland. Samarbeidet med Aldente har vart siden november 2017, da de ba Aldente om råd og drift av sosiale medier.

Skretting

Skretting er verdensledende innen produksjon og leveranse av fôr til havbruksnæringen. Samarbeidet mellom Skretting og Aldente startet høsten 2016.

SF Kino

SF Kino Stavanger/Sandnes AS driver kinoene i Stavanger og Sandnes og eies av Stavanger kommune, Sandnes kommune og SF Kino.

Stilken & Strøm

Stilken & Strøm er Elisabeth Strøm, som jobber med floral design i verkstedet sitt øst i Stavanger. Da hun våren 2016 tok steget fra å være ansatt i blomsterbutikk til å bli selvstendig næringsdrivende, ba hun Aldente om hjelp med navn.

Stavanger Parkering

Stavanger Parkering håndhever veitrafikkloven og drifter parkeringshus på vegne av Stavanger kommune. Ikke det samme som private parkeringsselskaper, med andre ord. Høsten 2015 ba de om hjelp til å synliggjøre samfunnsnytten i og skape forståelse for jobben de gjør.

NorDan

NorDan har produsert kvalitetsvinduer og –dører siden 1926, og er i dag en av landets viktigste aktører i dette markedet. Samarbeidet mellom NorDan og Aldente startet på nyåret i 2016.

FRØYA Stavanger

FRØYA Stavanger er en staselig skonnert, med et viktig tilbud til til barn og unge som trenger å oppleve mestring, knytte sosiale bånd og bli tryggere på seg selv. Seilturer på en kveld eller flere dager, hvor de sammen er mannskapet som sørger for at skuta går, gir gode opplevelser og mot gjennom mestring.

Hei Verden

Hei Verden er en skolerettet solidaritetsaksjon som arbeider for økt global forståelse og solidaritet blant norske elever, og bedre utdanning for elever i Sør. Dette har de jobbet for siden 1973, da organisasjonen startet under navnet Skolenes u-landsaksjon.

Tannhelsetjenestens kompetansesenter

Tannhelsetjenestens kompetansesenter (Tk) er en samling regionale odontologiske kompetansesentre i Norge. Disse er Tk Nord-Norge, Tk Midt-Norge, Tk Sør, Tk Øst samt tre på Vestlandet: Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane.

Tk sitt overordnede formål er å styrke den odontologiske kompetansen og behandlingstilbudet. Aldentes samarbeid med Tannhelsetjenestens kompetanse startet i 2012.

Sølvberget

Sølvberget, Stavanger kulturhus inneholder bibliotek, kino, galleri, restauranter og kiosker. De huser også Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet. Sølvberget er stavangerregionens best besøkte kulturinstitusjon, og Aldente har samarbeidet med Sølvberget ved flere anledninger de siste årene.

ADVIS

ADVIS er et ledende regnskapskontor på Vestlandet med kontorer i Stavanger og Haugesund og historie som strekker seg tilbake til 1968. Høsten 2015 ble ADVIS som første bedrift i historien kåret til gasellebedrift for 7. år på rad. Samarbeidet mellom ADVIS og Aldente startet våren 2015, da de ba oss utvikle en ny, responsiv web og spisse konkurransefortrinnene deres.

Advokat Sissel Knutsen Hegdal

Sissel Knutsen Hegdal var en svært profilert Høyre-politiker i Stavanger og for mange et kjent, engasjert ansikt. Opprinnelig var hun advokat, et virke hun gjerne ville ta opp igjen etter mange år som fulltidspolitiker.

Midbøe

Finn Midbøe AS, eller bare Midbøe for de fleste som kjenner dem, har levert rørleggertjenester i Stavanger-området siden 1954. Aldente har fått bidra med markedsføring siden våren 2015.

Stavangerregionen Havn

Stavangerregionen Havn håndterer cruise,- gods,- offshore- og ferjetrafikk ved havnedistriktets til sammen 17 forskjellige kaier. Andre viktige oppgaver er eiendomsforvaltning, småbåtturisme og samarbeid med festivalarrangører og offentlige etater. Som en av svært få europeiske havner kan Stavangerregionen Havn ta imot store fartøy helt inn i bykjernen. Samarbeidet mellom Aldente og Stavangerregionen Havn startet i 2013.

Stavanger Venture

Stavanger Venture investerer i selskaper og entreprenører som deler deres verdisyn: Engasjert, verdiskapende og diskré. Selskapet baserer seg på direkte kontakt i de aller fleste tilfeller og har derfor sjelden behov for reklamebyråtjenester. Aldente har likevel fått utvikle logo, grafisk profil og en enkel nettside.

Stavanger Høyre

Høyre har hatt ordførervervet i Stavanger siden 1995. Aldente sto bak valgkampmateriellet ved kommunevalget i 2008 og 2012.

Raadvill

Raadvill er Einar og Arild. Produktet de to selger med stor suksess, er lederutvikling for små og store selskaper i inn- og utland. Aldente ble kjent med Raadvill i 2007 gjennom vårt eget arbeid med utvikling av visjon, verdier og mål for byrået. Siden fikk vi lov å reprofilere selskapet. Vi har også bidratt med design av bøker og arbeidsverktøy.

Ivar Hauge Line / Jæren forlag

Ivar Hauge Line er den lykkelige eier av mer enn 250 armbåndsur, medeier i klokkedistribusjonsselskapet Watchline og forfatter av boken Nesten velkledd. Og han er fra Jæren. Dermed ble boken utgitt på Jæren forlag, et lite forlag etablert på Bryne i 2012.

Matmagasinet

Matmagasinet er et hyggelig sted å spise for folk som har lyst på hjemmelaget kvalitetsmat av skikkelige råvarer. Aldente har jobbet sammen med Matmagasinet på alt fra profil og nettside til den bittelille klisterlappen og den store fornyelsen siden dørene åpnet i 2007.

Bate boligbyggelag

Bate boligbyggelag er resultatet av en fusjon mellom Sandnes og Stavanger boligbyggelag, og teller i dag 50 000 medlemmer. Aldentes samarbeid startet i 2011, med reprofileringen av det som den gang var Stavanger boligbyggelag, og inkluderer alt fra navn, profil og merkevarebygging til salgsutløsende aktiviteter, kampanjer i sosiale medier og messestands.

TD Veen

TD Veen er et litt uvanlig investeringsselskap: Med langvarige perspektiver går de inn i bærekraftige selskap og løsninger som er gode for både eierne og resten av samfunnet. De kom til Aldente i 2013 med behov for og ønske om en ny grafisk profil, samt en enkel nettside.

Næringsforeningen

Næringsforeningen i Stavanger-regionen er med sine over 5000 medlemmer landets største næringsforening. I 2013 trengte de ny logo og grafisk profil, og byråvalget for en svært viktig og synlig jobb falt på Aldente.

Kruse Smith Eiendom

Kruse Smith Eiendom utvikler, markedsfører og bygger boliger i Sør-Rogaland og på Sørlandet. landet. Sammen med Helen & Hard arkitekter og Gaia Trondheim har de utviklet boligmodellen Gaining by sharing. I 2013 kom de sammen til oss og ba om hjelp til å løse flere kommunikasjonsoppgaver i forbindelse med modellen og pilotprosjektet Vindmøllebakken.

Stavanger Boligbyggelag

Det smarte valget for enhver siddis. Stavanger Boligbyggelags hovedoppgave er å skaffe, bygge og forvalte gode boliger for medlemmene sine. I tillegg tilbyr de forretningsførsel, tekniske tjenester og vaktmestertjenester for boligselskaper i regionen. Samarbeidet mellom Aldente og Stavanger boligbyggelag startet da de i 2011 så at de trengte en ny profil og et tydeligere kommunikasjonskonsept. Så langt har det resultert i et svært slitesterkt og ikke minst godt likt kommunikasjonskonsept, en mengde små og store kommunikasjonsoppgaver, trykksaker og aksidens, ny nettside og nytt navn – Bate - da de i 2014 fusjonerte med Sandnes boligbyggelag.

Sola Strand Hotel

Siden 1914 har Sola Strand Hotel ønsket gjester velkommen. Midt på en av landets fineste strender, 15 minutter fra Stavanger sentrum og 2 minutter fra flyplassen. I 2012 skulle kommunikasjonen oppgraderes. Siden den gang har Aldente vært Sola Strand Hotels samarbeidspartner på smått og stort av markedskommunikasjon.

YIT

Det finske, verdensomspennende konsernet YIT (som fra sommeren 2013 av heter Caverion) designer, produserer og installerer produkter, systemer og tjenester til yrkesbygg og industri. Aldente og YIT samarbeidet om Bonus, den store, interne satsingen selskapet gjennomførte i Rogaland våren 2012.

Energimat

Energimat er en liten gründerbedrift som utvikler og produserer smakfulle, sunne og næringsrike produkter. Aldente fikk bidra med logo og pakningsdesign til Energimats aller første produkt: Superknaskknekkebrødene.

Skape

Skape gir veiledning og opplæring til etablerere i Rogaland som vil starte egen bedrift. Skape er et partnerskap mellom statlige myndigheter, kommunene i fylket og Rogaland fylkeskommune. Samarbeidet mellom Aldente og Skape startet i 2012 med ny logo og har fortsatt med blant annet profilkonsept, kursannonser og diverse materiell i forbindelse med kursene.

Stavanger kommune

Stavanger kommune gjør det kommuner skal: Sørger for at hver eneste innbygger har de tjenestene hun trenger og har rett på. Våren 2013 ba de om hjelp til å markedsføre et garasjesalgsarrangement de skulle gjennomføre en måned senere. En dundrende suksess gjorde at vi også i 2014 fikk oppdraget å markedsføre det som fikk navnet Søndagsåpne garasjer.

MUST

Museum Stavanger – MUST – består av flere av byens aller mest populære museer: Stavanger museum, Stavanger kunstmuseum, Norsk barnemuseum, Stavanger maritime museum, Norsk hermetikkmuseum, Utstein kloster, Ledaal, Breidablikk, Norsk grafisk museum og Stavanger skolemuseum. Store og små vitebegjærlige (72 511 i 2013) opplever alt fra internasjonal kunst til nyrøykt brisling og ringmerking av fugl. Aldente er stolte av å ha bidratt med alt fra kampanjer til årsprogram for MUST siden høsten 2012.

IVAR

IVAR er et interkommunalt selskap som eies av kommunene Stavanger, 
Sandnes, Sola, Hå, Klepp, Time, Gjesdal, Randaberg, Rennesøy, Finnøy og Kvitsøy. Selskapet har ansvaret for vann, avløp og renovasjon for 300 000 innbyggere i eierkommunene.

I 2012 og 2013 var strategi, idé og gjennomføring av årets tømmekalendere signert Aldente. I tilknytning til kalendernes DIY-konsept lagde vi facebooksiden Gi søppelet nytt liv, samt avisannonser som formidlet smarte ideer og trakk folk inn på Gi søppelet nytt liv.

Høsten 2014 kom Don't DO it, en kampanje som skulle lære folk hva som kunne kastes i do. Her sto Aldente bak strategi, idé og gjennomføring av hele kampanjen, inkludert mobilspillet hvor vi fikk hjelp av Last Friday.

Peanuts

På de årene som har gått siden oppstarten høsten 2011, har Peanuts rukket å bli et toneangivende it-selskap i Stavanger, med mer enn 50 ansatte og kontor i flere av de største norske byene. Aldente fikk være med helt fra begynnelsen og har bidratt på navn, merkeløfte, logo, grafisk profil og nye nettsider.

Peanuts

På de årene som har gått siden oppstarten høsten 2011, har Peanuts rukket å bli et toneangivende it-selskap i Stavanger, med mer enn 50 ansatte og kontor i flere av de største norske byene. Aldente fikk være med helt fra begynnelsen og har bidratt på navn, merkeløfte, logo, grafisk profil og nye nettsider.

Designforevig

Designforevig er butikkjeden med landets største utvalg av serviser, design og merkevarer til hjemmet. Aldente har siden samarbeidet startet i 2006 utviklet alt fra logo og grafisk profil til nye nettsider og selvsagt annonsering og markedsmateriell til både enkeltbutikker og kjeden.

Baker Hughes Norge

Baker Hughes er ett av verdens største oljeserviceselskap. Aldente har samarbeidet med Baker Hughes Norge i flere år, med den årlige teknologidagen, Baker Hughes Techno, som største enkeltoppdrag. Arrangementet og profilen rundt dagen utvikles og gjennomføres i samarbeid med Conventor og Kulturkompaniet.
Nedtelling til jul og ny katalog

Nedtelling til jul og ny katalog

Fristende aktiviteter på Facebook skulle sørge for fulle hus over hele landet da julebutikkene åpnet i slutten av oktober. En like fristende julekatalog, full av gode gavetips og inspirasjon, sørger for et godt førjulssalg i alle butikkene. Aldente står bak begge deler.
designforevig
Søndagsåpne garasjer

Søndagsåpne garasjer

Det finnes alt for mange snowboard, miniskjørt og kjøkkenstoler som fortjener en runde til før de går i søpla. Løsningen ble garasjesalg over hele byen.
stavanger kommune
Gi søppelet nytt liv

Gi søppelet nytt liv

Målet var å ikke bare å flytte tømmekalenderen fra bunnen av papirbunken på kjøkken og opp på veggen, men faktisk endre folks syn på hva som er søppel. Resultatet vant gull.
ivar
Baker Hughes Techno Symphony

Baker Hughes Techno Symphony

Etter hvert er Baker Hughes Norges årlige fagdag blitt så bra, og så populær, at det nesten, men bare nesten, er umulig å møte selskapets nye visjon: Forutse og levere over forventning.
baker hughes norge
Se! En bjørn!

Se! En bjørn!

Hvordan få hektiske småbarnsforeldre til å ta med seg familien på en utstillingsåpning om rovdyrpolitikk en ettermiddag midt i uka? Svar: Inviter dem på middag og bjørnebærsaft.
must
by brilliant people

by brilliant people

Dette kommer til å bli et it-selskap ingen heromkring har sett maken til. Kan dere hjelpe oss å fortelle den historien?
peanuts
Arbeidsgiveren vs. skolebollene

Arbeidsgiveren vs. skolebollene

430 ansatte = 430 ting man vil forandre på, og 430 grunner til å gjøre noe med det. Én ting felles: Muligheten til å få BONUS.
yit