Aldente

Reisemål Ryfylke

Reisemål Ryfylke er destinasjonsselskapet for området som rommer Sauda, Suldal, Hjelmeland, Forsand, Strand og Finnøy. Reisemål Ryfylke er en av tre aktører i samarbeidet Reiseliv SørVest, og Aldente ble dermed kjent med dem i 2018, da vi startet å jobbe med det som ble It’s waterful.

Bellies

Bellies er veganrestauranten som ligger vegg i vegg med Vindmøllebakken bærekraftig bofellesskap øst i Stavanger. Her får matglade mennesker av alle slag fantastisk, plantebasert mat servert i det som tidligere var en gammel hermetikkfabrikk. Bak Bellies står daglig leder Øystein Ohna fra Resept, veganrestauranten som tidligere lå i Stavanger sentrum, partner Benjamin Turan Dogan fra Tilstede mat og mer i Kristiansand og investor Sissel Leire fra Indigo Vekst. På kjøkkenet har de med seg kokker fra noen av Stavangers aller beste restauranter. Aldente har tidligere samarbeidet med både Øystein og Sissel på ulike prosjekter – høsten 2018 sto de to og Benjamin sammen på døren vår.

Lura Turistheim

Lura Turistheim har servert hjemmelaget norsk tradisjonsmat siden 1949. Først på Sandnes, og etterhvert også på Sola og Ålgård. I dag er de en institusjon og en viktig tradisjon i hverdagen for alt fra professorer og verdensmestere til helt vanlige, skrubbsultne folk i hele stavangerregionen. I 2018 kom de til Aldente og lurte på om vi kunne hjelpe dem med ny profil.

Gladmat

Fire dager i juli arrangeres Gladmat i Stavanger – Norge og Nordens ledende matfestival og en stor folkefest med rundt 250 000 besøkende. Gladmat er også et viktig utstillingsvindu for matproduksjon, gastronomi og matkultur, og en møteplass for forbrukere og foredlere av mat. Samarbeidet mellom Gladmat og Aldente begynte høsten 2018, med utviklingen av et nytt visuelt konsept for festivalen.

Klimapartnere

Klimapartnere er regionale partnerskap for klimagassreduksjon og grønn forretningsutvikling. Det hele startet i Agder i 2008. I 2014 ble modellen tatt i bruk i Hordaland, og nå finnes det Klimapartnere i store deler av landet. Det kommersielle samarbeidet mellom Aldente og Klimapartner startet i 2018, da vi vant det nasjonale anbudet om ny profil og nettside.

Steen Hildebrandt

Steen Hildebrandt er PhD og professor emeritus i organisasjon og ledelse ved Aarhus Universitet og adjungert professor ved CBS, Handelshøyskolen i København og Aalborg Universitet.

Steen Hildebrandt har jobbet i flere tiår for å gjøre bedrifter og ledelse mer menneskelige, og satt sine spor overalt i samfunnet, fra bedrifter og sykehus til universiteter og grunnskoler.

Safteriet

Safteriet lager rene, gode drikker med smak av frukt og bær. Den lille produsenten i Stavanger er kompromissløse på kvaliteten, lidenskapelig opptatt av råvarene sine og økologiske så langt det går. Våren 2019 laget Aldente Safteriets nye nettside.

Nysnø

Nysnø er et statlig fond som investerer i selskaper som løser klimautfordringer
på en smart og lønnsom måte, og fond som igjen investerer "grønt". Samarbeidet mellom Nysnø og Aldente startet høsten 2018.

Reiseliv SørVest

Reiseliv SørVest SA er et samarbeid mellom de tre destinasjonsselskapene Reisemål Ryfylke, Destinasjon Haugesund & Haugalandet og Region Stavanger. Formålet med selskapet er å øke reiselivstrafikken i Rogaland, Etne, Sveio og Sirdal. Sommeren 2018 ba de Aldente om hjelp til å utvikle et overbyggende konsept for denne satsingen.

Sandviks

Sandviks er et norsk bokforlag som gir ut bøker for kommende og nybakte foreldre og små og store barn. Aldente har samarbeidet med Sandviks siden 2016.

Samfunnssentralen

Samfunnssentralen er investeringsselskapet TD Veens satsing på sosialt entreprenørskap, og ett av få hus i landet som er dedikert til sosialt entreprenørskap. Her sitter engasjerte prosjekteiere som har funnet en bærekraftig løsning på et samfunnsproblem innen rehabilitering, barn og unge, ren mat eller sirkulær økonomi (gjenbruk). De sosiale entreprenørene får kontorplass og et fellesskap, men også rådgivning og noe økonomisk drahjelp. Samarbeidet mellom Samfunnssentralen og Aldente startet allerede i 2014, da vi bidro til å skaffe de første sosiale entreprenørene som skulle få plass i huset.

ICORN

ICORN – International Cities of Refuge Network er et internasjonalt fribynettverk som tilbyr forfulgte forfattere, journalister og kunstnere et fristed hvor de kan uttrykke seg fritt. ICORN formidler forfattere til fribyene, og bidrar til kommunikasjon mellom fribyene og forfatterne som til enhver tid er en del av nettverket. Aldente har samarbeidet med ICORN siden 2016.

Stavanger Optikk

Stavanger Optikk er en selvstendig, familiedrevet optiker og brilleforhandler med to filialer, en i Stavanger sentrum og en på Jørpeland. Samarbeidet med Aldente har vart siden november 2017, da de ba Aldente om råd og drift av sosiale medier.

Skretting

Skretting er verdensledende innen produksjon og leveranse av fôr til havbruksnæringen. Samarbeidet mellom Skretting og Aldente startet høsten 2016.

SF Kino

SF Kino Stavanger/Sandnes AS driver kinoene i Stavanger og Sandnes og eies av Stavanger kommune, Sandnes kommune og SF Kino.

Stilken & Strøm

Stilken & Strøm er Elisabeth Strøm, som jobber med floral design i verkstedet sitt øst i Stavanger. Da hun våren 2016 tok steget fra å være ansatt i blomsterbutikk til å bli selvstendig næringsdrivende, ba hun Aldente om hjelp med navn.

Stavanger Parkering

Stavanger Parkering håndhever veitrafikkloven og drifter parkeringshus på vegne av Stavanger kommune. Ikke det samme som private parkeringsselskaper, med andre ord. Høsten 2015 ba de om hjelp til å synliggjøre samfunnsnytten i og skape forståelse for jobben de gjør.

FRØYA Stavanger

FRØYA Stavanger er en staselig skonnert, med et viktig tilbud til til barn og unge som trenger å oppleve mestring, knytte sosiale bånd og bli tryggere på seg selv. Seilturer på en kveld eller flere dager, hvor de sammen er mannskapet som sørger for at skuta går, gir gode opplevelser og mot gjennom mestring.

Tannhelsetjenestens kompetansesenter

Tannhelsetjenestens kompetansesenter (Tk) er en samling regionale odontologiske kompetansesentre i Norge. Disse er Tk Nord-Norge, Tk Midt-Norge, Tk Sør, Tk Øst samt tre på Vestlandet: Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane.

Tk sitt overordnede formål er å styrke den odontologiske kompetansen og behandlingstilbudet. Aldentes samarbeid med Tannhelsetjenestens kompetanse startet i 2012.

Sølvberget

Sølvberget, Stavanger kulturhus inneholder bibliotek, kino, galleri, restauranter og kiosker. De huser også Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet. Sølvberget er stavangerregionens best besøkte kulturinstitusjon, og Aldente har samarbeidet med Sølvberget ved flere anledninger de siste årene.

ADVIS

ADVIS er et ledende regnskapskontor på Vestlandet med kontorer i Stavanger og Haugesund og historie som strekker seg tilbake til 1968. Høsten 2015 ble ADVIS som første bedrift i historien kåret til gasellebedrift for 7. år på rad. Samarbeidet mellom ADVIS og Aldente startet våren 2015, da de ba oss utvikle en ny, responsiv web og spisse konkurransefortrinnene deres.

Advokat Sissel Knutsen Hegdal

Sissel Knutsen Hegdal var en svært profilert Høyre-politiker i Stavanger og for mange et kjent, engasjert ansikt. Opprinnelig var hun advokat, et virke hun gjerne ville ta opp igjen etter mange år som fulltidspolitiker.

Midbøe

Finn Midbøe AS, eller bare Midbøe for de fleste som kjenner dem, har levert rørleggertjenester i Stavanger-området siden 1954. Aldente har fått bidra med markedsføring siden våren 2015.

Stavangerregionen Havn

Stavangerregionen Havn håndterer cruise,- gods,- offshore- og ferjetrafikk ved havnedistriktets til sammen 17 forskjellige kaier. Andre viktige oppgaver er eiendomsforvaltning, småbåtturisme og samarbeid med festivalarrangører og offentlige etater. Som en av svært få europeiske havner kan Stavangerregionen Havn ta imot store fartøy helt inn i bykjernen. Samarbeidet mellom Aldente og Stavangerregionen Havn startet i 2013.

Stavanger Venture

Stavanger Venture investerer i selskaper og entreprenører som deler deres verdisyn: Engasjert, verdiskapende og diskré. Selskapet baserer seg på direkte kontakt i de aller fleste tilfeller og har derfor sjelden behov for reklamebyråtjenester. Aldente har likevel fått utvikle logo, grafisk profil og en enkel nettside.

Stavanger Høyre

Høyre har hatt ordførervervet i Stavanger siden 1995. Aldente sto bak valgkampmateriellet ved kommunevalget i 2008 og 2012.

Raadvill

Raadvill er et litt annerledes lederutviklingsselskap som Aldente har samarbeidet godt sammen med siden 2007, om alt fra logo og profil til produksjon av håndbøker og kursmateriell. På tampen av 2018 begynte prosessen med å utvikle deres nye nettside.

Ivar Hauge Line / Jæren forlag

Ivar Hauge Line er den lykkelige eier av mer enn 250 armbåndsur, medeier i klokkedistribusjonsselskapet Watchline og forfatter av boken Nesten velkledd. Og han er fra Jæren. Dermed ble boken utgitt på Jæren forlag, et lite forlag etablert på Bryne i 2012.

Matmagasinet

Matmagasinet er et hyggelig sted å spise for folk som har lyst på hjemmelaget kvalitetsmat av skikkelige råvarer. Aldente har jobbet sammen med Matmagasinet på alt fra profil og nettside til den bittelille klisterlappen og den store fornyelsen siden dørene åpnet i 2007.

Bate boligbyggelag

Bate boligbyggelag er resultatet av en fusjon mellom Sandnes og Stavanger boligbyggelag, og teller i dag over 50 000 medlemmer. Aldentes samarbeid startet i 2011, med reprofileringen av det som den gang var Stavanger boligbyggelag, og inkluderer alt fra navn, profil og merkevarebygging til salgsutløsende aktiviteter, kampanjer i sosiale medier og messestands.

TD Veen

TD Veen er et litt uvanlig investeringsselskap: Med langvarige perspektiver går de inn i bærekraftige selskap og løsninger som er gode for både eierne og resten av samfunnet. De kom til Aldente i 2013 med behov for og ønske om en ny grafisk profil, samt en enkel nettside.

Kruse Smith Eiendom

Kruse Smith Eiendom utvikler, markedsfører og bygger boliger i Sør-Rogaland og på Sørlandet. landet. Sammen med Helen & Hard arkitekter og Gaia Trondheim har de utviklet boligmodellen Gaining by sharing. I 2013 kom de sammen til oss og ba om hjelp til å løse flere kommunikasjonsoppgaver i forbindelse med modellen og pilotprosjektet Vindmøllebakken.

Stavanger Boligbyggelag

Det smarte valget for enhver siddis. Stavanger Boligbyggelags hovedoppgave er å skaffe, bygge og forvalte gode boliger for medlemmene sine. I tillegg tilbyr de forretningsførsel, tekniske tjenester og vaktmestertjenester for boligselskaper i regionen. Samarbeidet mellom Aldente og Stavanger boligbyggelag startet da de i 2011 så at de trengte en ny profil og et tydeligere kommunikasjonskonsept. Så langt har det resultert i et svært slitesterkt og ikke minst godt likt kommunikasjonskonsept, en mengde små og store kommunikasjonsoppgaver, trykksaker og aksidens, ny nettside og nytt navn – Bate - da de i 2014 fusjonerte med Sandnes boligbyggelag.

Sola Strand Hotel

Siden 1914 har Sola Strand Hotel ønsket gjester velkommen. Midt på en av landets fineste strender, 15 minutter fra Stavanger sentrum og 2 minutter fra flyplassen. I 2012 skulle kommunikasjonen oppgraderes. Siden den gang har Aldente vært Sola Strand Hotels samarbeidspartner på smått og stort av markedskommunikasjon.

YIT

Det finske, verdensomspennende konsernet YIT (som fra sommeren 2013 av heter Caverion) designer, produserer og installerer produkter, systemer og tjenester til yrkesbygg og industri. Aldente og YIT samarbeidet om Bonus, den store, interne satsingen selskapet gjennomførte i Rogaland våren 2012.

Energimat

Energimat er en liten gründerbedrift som utvikler og produserer smakfulle, sunne og næringsrike produkter. Aldente fikk bidra med logo og pakningsdesign til Energimats aller første produkt: Superknaskknekkebrødene.

Skape

Skape gir veiledning og opplæring til etablerere i Rogaland som vil starte egen bedrift. Skape er et partnerskap mellom statlige myndigheter, kommunene i fylket og Rogaland fylkeskommune. Samarbeidet mellom Aldente og Skape startet i 2012 med ny logo og har fortsatt med blant annet profilkonsept, kursannonser og diverse materiell i forbindelse med kursene.

Stavanger kommune

Stavanger kommune gjør det kommuner skal: Sørger for at hver eneste innbygger har de tjenestene hun trenger og har rett på. Våren 2013 ba de om hjelp til å markedsføre et garasjesalgsarrangement de skulle gjennomføre en måned senere. En dundrende suksess gjorde at vi også i 2014 fikk oppdraget å markedsføre det som fikk navnet Søndagsåpne garasjer.

MUST

Museum Stavanger – MUST – består av flere av byens aller mest populære museer: Stavanger museum, Stavanger kunstmuseum, Norsk barnemuseum, Stavanger maritime museum, Norsk hermetikkmuseum, Utstein kloster, Ledaal, Breidablikk, Norsk grafisk museum og Stavanger skolemuseum. Store og små vitebegjærlige (72 511 i 2013) opplever alt fra internasjonal kunst til nyrøykt brisling og ringmerking av fugl. Aldente er stolte av å ha bidratt med alt fra kampanjer til årsprogram for MUST siden høsten 2012.

IVAR

IVAR er et interkommunalt selskap som eies av kommunene Stavanger, 
Sandnes, Sola, Hå, Klepp, Time, Gjesdal, Randaberg, Rennesøy, Finnøy og Kvitsøy. Selskapet har ansvaret for vann, avløp og renovasjon for 300 000 innbyggere i eierkommunene.

Samarbeidet mellom Aldente og IVAR startet med strategi, idé og gjennomføring av årets tømmekalender i 2012, og den påfølgende kampanjen i aviser og på sosiale medier, hvor vi oppfordret folk til å gi søppelet nytt liv. Siden den gang har vi utviklet flere kampanjer for ulike deler av IVARs virksomhet - ikke minst Don't DO it - kampanjen og spillet som lærer folk hva som kan kastes i do.

sissel

På de årene som har gått siden oppstarten høsten 2011, har Peanuts rukket å bli et toneangivende it-selskap i Stavanger, med mer enn 50 ansatte og kontor i flere av de største norske byene. Aldente fikk være med helt fra begynnelsen og har bidratt på navn, merkeløfte, logo, grafisk profil og nye nettsider.

Peanuts

På de årene som har gått siden oppstarten høsten 2011, har Peanuts rukket å bli et toneangivende it-selskap i Stavanger, med mer enn 50 ansatte og kontor i flere av de største norske byene. Aldente fikk være med helt fra begynnelsen og har bidratt på navn, merkeløfte, logo, grafisk profil og nye nettsider.

Designforevig

Designforevig er butikkjeden med landets største utvalg av serviser, design og merkevarer til hjemmet. Aldente har siden samarbeidet startet i 2006 utviklet alt fra logo og grafisk profil til nye nettsider og selvsagt annonsering og markedsmateriell til både enkeltbutikker og kjeden.
Nedtelling til jul og ny katalog

Nedtelling til jul og ny katalog

Fristende aktiviteter på Facebook skulle sørge for fulle hus over hele landet da julebutikkene åpnet i slutten av oktober. En like fristende julekatalog, full av gode gavetips og inspirasjon, sørger for et godt førjulssalg i alle butikkene. Aldente står bak begge deler.
designforevig
Gi søppelet nytt liv

Gi søppelet nytt liv

Målet var å ikke bare å flytte tømmekalenderen fra bunnen av papirbunken på kjøkken og opp på veggen, men faktisk endre folks syn på hva som er søppel. Resultatet vant gull.
ivar