Aldente

Det romler i magen – gullbæsjen kommer!

Det romler i magen – gullbæsjen kommer!

Versjon 2 av Don’t DO it – spillet om hva som kan kastes i do
ivar

Bakgrunn

Høsten 2014 ble Don’t DO it – spillet som skulle lære oss hva vi kunne kaste i do -  lansert med brask, bram og fis. Fire år, nesten 12 000 nedlastinger og mer enn 320 000 spilte omganger senere, var det på tide å oppgradere det populære drittspillet. For å henge med i de teknologiske svingene, for å friske opp spillelysten hos de som allerede spilte og for å gjøre det enda mer motiverende å spille, også for de som ikke allerede var verdensmestere.

Løsning

Etter en grenseløs idérunde hvor budsjett var et fy-ord, var det på tide å plukke ut de beste endringene som var mest realistiske innenfor et interkommunalt budsjett: 

En gullbæsj og en avløpspumpe. 

Et av de største grepene som i denne versjonen ble gjort for å hjelpe spillerne til høyere poengsummer og større grad av mestring, var det velkjente ekstra livet som inngår i så mange spill. Her i form av en vakuumpumpe, eller en avløpspumpe. Naturlig nok. Kaster du noe feil i doen, fyker pumpa ned i doskåla og rydder opp for deg. 

Når du hører at det romler i magen og det dirrer i mobilen, vet du at noe stort er på gang: Gullbæsjen kommer! Den helt nye bæsjen var det andre store grepet som ble gjort for å gi spillerne en enklere vei til ny highscore. Trykker du på gullbæsjen, skjer én av fire ting: Doen blir for en begrenset periode en gulldo, og du får dobbelt så mange poeng, du får en avløpspumpe = et ekstra liv, bæsjen løser seg opp i masse tiss, bæsj og dopapir, noe som gir deg en skikkelig poengboost eller farten sakker av - en kjærkommen gave til de som har kommet langt ut i spillet, der ting kan begynne å gå litt vel kjapt. 

Vi pusset også opp toalettet. Fargene ble litt mørkere, litt coolere, men fremdeles i gjenkjennelig Don’t DO it-stil. I tillegg får du nå litt tydeligere beskjed hva som faktisk er problemet når du kaster en undulat, en snus eller noe annet feil i do - direkte koblet til hva som gikk i do da du møtte doveggen.

Alt i alt fremdeles et ekte drittspill, bare enda morsommere å spille.

Illustrasjon: Uglylogo/byHands

Programmering og idé-samarbeid: Last Friday

Lyd: Håvard Rosenberg


De største endringene: Gullbæsj med uante muligheter og ekstra liv i form av en avløpspumpe

Tydeligere beskjed hva som faktisk er problemet når du kaster noen q-tips eller en undulat i do

Vi har pusset opp på do: Litt mørkere, litt coolere farger - fremdeles i lett gjenkjennelig Don’t DO it-stil. 

Fra lanseringen i Kongeparken