Aldente

Sirkulært direktørkontor

Sirkulært direktørkontor

Lekkert kontor laget av søppel
ivar iks

Bakgrunn

IVAR IKS er en miljøbedrift eid av 12 kommuner. En av bedriftens kjerneoppgaver er mottak og gjenvinning av avfall f ra husholdninger og næringsliv. De arbeider også for å redusere avfallsmengden gjennom å legge til rette for økt ombruk av gjenstander. Da administrerende direktør Ingrid Nordbø skulle innrede sitt nye kontor, ønsket hun å benytte brukte møbler og gjenstander fra IVARs gjenvinningsstasjoner, eller som var til salgs via ulike omsetningskanaler for brukte gjenstander. En viktig tilleggsverdi var å inspirere andre, gjennom å vise at det er fullt mulig å lage kontor av resirkulerte materialer. Prosjektet skulle uomtvistelig føre til mindre miljøbelastning enn om kontoret ble innredet med nye møbler på vanlig måte. Prosjektet skulle også undersøke hvordan brukte gjenstander og avfall
kunne ombrukes, oppfylle nye funksjonskrav og få lengre levetid, ved å tilføre kompetanse innen kreative kommersielle næringer som design, interiørarkitektur og ulike håndverksfag.

Løsning

Etter en ideprosess gjennomført av Link arkitekter og Aldente, landet vi på å lage et lekkert, attraktivt og kvalitetsrikt kontor kan ikke kunne tro var laget av resirkulerte materialer og søppel. Basert på moodboard og konseptskisser laget vi det nye kontoret av bruktkupp og avfall om blant annet: Hyllevegg av trematerialer og bordfot av gamle lampetter, krukker og glass – alt funnet på IVAR sin gjenvinningsstasjon. Ståbord med «marmorplater» er støpt av havfanget plast. Teppe laget av gamle garn. Barstoler laget av gjenbruksplast, insulinsprøyter (!) og kaffegrut. Det gamle hev-senk-bordet har fått ny bordplate fra en lokal møbelfabrikk, og øvrig interiør er bruktkupp og brukte gjenstander fra IVAR sine gjenvinningsanlegg.

Aldente kommunikasjonsbyrå / Tipi innovasjon og Link arkitektur står bak idé, løsninger og prosjektledelse. Tjernad Fine Furnitures står for trearbeid og montering. Klimaregnskapet er utført av IVAR Iks v/ Tord Tjelflaat og NIRAS Norge.

Se presentasjonen med klimaregnskap eller under hvordan vi løste disse behovene og samtidig sparte miljøet for CO2 tilsvarende 10 flyreiser fra Stavanger til Oslo:


Interiørelementerne er fra Bruktbuå på Forus. Hyllevegg av trematerialer funnet på IVAR sin gjenvinningsstasjon.

“Marmorplate” laget av havfanget plast fra Lista og Utsira, på ståbordet av furuplater hentet på IVARs gjennvinningsstasjon på Forus.

Bruktkupp pusset opp og trukket om i nytt ullstoff. Barstoler med seter laget av gjenbruksplast, insulinsprøyter (!) og kaffegrut.

Bord- og lampefot av gamle lampetter, krukker og glass.

Avfallsbøtter som er delt i to, er blitt til plantekasser. Laget av gjenvunnet plast fra IVARs sorteringsanlegg.

Teppe er laget av gamle fiskegarn.

Det gamle hev-senk-bordet har fått ny bordplate. Den kasserte bordplaten ble ny bokhylle.

En fornøyd direktør!

Kontorets klimaregnskap kan du lese her